Handleiding Nieuw Evenement

Handleiding opzetten 5FeetSessions Event

 

1.     Wanneer je klant bent bij 5FeetSessions, heb je van ons een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen om ‘Events’ aan te kunnen maken.

Ga naar: www.events.5feetsessions.com en login met de gebruikersnaam en wachtwoord.

2.     Wanneer je bent ingelogd, kom je automatisch in het ‘Dashboard’ terecht. Dit is een overzicht, waarin je precies kan zien hoeveel tickets je hebt verkocht en wat de omzet is op basis van de verkochte tickets.

In de bovenste horizontale balk, vind je een viertal opties. Om een ‘Nieuw Evenement’ aan te maken klik je op de blauwe gelijknamige knop.

3.     Je wordt nu door een stappenplan heen geloodst met de volgende vragen:

Naam van het evenement: Dit is de daadwerkelijke titel die getoond wordt
Korte beschrijving van het evenement: Dit stukje tekst wordt getoond aan je publiek om ze voor te bereiden op wat ze kunnen verwachten.
Wanner begint het evenement: Vul hier de startdatum en starttijd in.
Wanneer is het evenement afgelopen: Vul hier de einddatum en de verwachtte eindtijd in.
Is het een evenement met of zonder interactie: Kies voor ‘Serious Streaming’ wanneer je bijvoorbeeld een vergadering of les geeft. Wanneer je kiest voor ‘Social Streaming’, geef je waarschijnlijk een concert of sportevenement, waarbij de kijkers met elkaar in ‘Lounges’ naar het evenement kunnen kijken.

Kies voor ‘Volgende Stap’ als je alle bovenstaande gegevens goed en volledig hebt ingevuld.

Upload een foto: Dit is een foto die gebruikt wordt ter promotie van het evenement. Zorg ervoor dat je deze foto mag gebruiken en dat je deze niet gebruikt zonder toestemming van de auteur.

Wanneer je een foto wilt gebruiken zonder auteursrecht, hebben een uitgebreide bibliotheek waar je kan zoeken naar een treffende afbeelding voor je evenement. Dit is geheel gratis.


Kies voor ‘Volgende Stap’ als je een goede afbeelding hebt gekozen voor jouw evenement

 

Hoeveel bezoekers wil je ontvangen: Dit betreft het totaal aantal bezoekers, ongeacht wat voor soort ticket ze hebben gekocht.

Packages: Je kan er voor kiezen verschillende soorten kaarten aan te bieden. Dit is uiteraard geen verplichting. Je zal het soort ticket wel een naam moeten geven. Een beschrijving voor het soort ticket is fijn wanneer je meerdere soorten tickets aanbiedt. Men kan dan zien waar het verschil in zit. De prijs is vrij in te geven, houdt er wel rekening mee dat van ieder ticket er €2,75 naar 5FeetSessions gaat, tenzij anders overeengekomen. Bij ‘Aantal beschikbare tickets’ kan je aangeven hoeveel tickets er van dit type kan worden gekocht. Het ‘Maximaal aantal tickets per bestelling staat standaard op 10. We adviseren dit ook zo te laten staan.

Onder ‘Geavanceerde Opties’ is het mogelijk per ticket een afwijkende start en eindtijd aan te geven.

Kies voor ‘Volgende Stap’ als je bovenstaande gegevens goed en volledig hebt ingegeven.

Je ziet nu een overzicht van het zojuist aangemaakt evenement, zoals dat ook voor jouw klanten te zien zal zijn. Controleer alles secuur en wanneer je er klaar voor bent, kies voor ‘Nu Starten!’. Hierna is je evenement beschikbaar om te publiceren en kan de verkoop starten.

 

Wanneer je vragen hebt tijdens dit proces, kan je altijd even bellen naar ons supportnummer op 088 – 00 261 00

Schuiven naar boven